U Cetinjskoj se otvorila prva pinserija u Srbiji – Kingash pinsa bar. Pinse su nešto poput pice, ali je testo drugačije, i po sastavu i po načinu pripreme.
U nedelji za nama kao da se ništa nije promenilo. Ni na bolje, a ni na gore. Ugostitelji i dalje rade skraćeno, do osam sati uveče, a od juče je i definitivno, da ni ovog vikenda neće moći da rade. Mada smo to smo svi nekako i očekivali, i ugostitelji i mi, gosti. Baš sam zato, prošle nedelje odlučila da obiđem dva novootvorena lokala u Beogradu, jedan po preporuci i drugi koji je već provereno dobar.U Cetinjskoj se otvorila prva pinserija u Srbiji – Kingash pinsa bar. Pinse su nešto poput pice, ali je testo drugačije, i po sastavu i po načinu pripreme. Razvlači se tako što se utiskuje prstima, spolja je hrskavo, a vazdušasto i mekano iznutra. Interesantno je i to što se osim sira i pelata, ostali sastojci ne peku, već stavljaju sveži na pinsu. Ima i slanih i slatkih, a ja sam se odlučila, za ovaj put, da probam vege pinsu, sa orasima i sirom i bila je veoma dobra, a uz sveže natočeno italijansko pivo, još bolja.A pre neki dan sam bila i u novoj Crnoj Ovci na Novom Beogradu. U dorćolskoj sam toliko redovna gošća da mi se čini da sam sve ukuse probala, a čula sam i da se na Novom Beogradu prodaju neke stvari kojih nema na drugim lokacijama u gradu. Kada je reč o novom lokalu, prvi utisak je dobar, pre svega jer je nova Ovca dosta veća od ostalih, a zatim što se u njoj prodaju i druge razne novotarije, iako su sladoledi, naravno i dalje u prvom planu. Od novih ukusa izdvojila bih tri: krempitu, jogurt mango, i ječmeni slad sa granolom u karamelizovanoj beloj čokoladi. Zanimljiv novitet je cookie dough, pasterizovano testo za kolače koje se prodaje u teglicama i konzumira sveže.
Odličan proizvod, zar ne?
Detaljnije o ovim lokalima čitajte u novom broju magazina Vino & Fino.