AAH! Blog

Vegeterijanski praznični recept

Punjena bundeva sa kestenjem, brusnicama i pirinčem

Ova složena mešavina slatkih i slanih elemenata, sa kombinacijom različitih tekstura, učiniće da u potpunosti zaboravite na meso.

Satojci

  • 1 izdužena bundeva (oko 1.2 kg)
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj belog luka
  • 30 g sveže žalfije
  • 10 komada sušenog paradajza
  • 75 g pečenog kestenja, bez ljuske
  • 75 g pirinča (najbolji je basmati)
  • 75 grama sušenih brusnica
  • maslinovo ulje
  • crno vino
  • morska so
  • sveže mleveni crni biber

Operite bundevu. Pažljivo je isecite na dva dela po dužini. Kašikom izvadite sredinu sa semenkama i meso bundeve. Na dve kašičice maslinovog ulja propržite sadržaj koji ste izvadili iz bundeve, zajedno sa očišćenim i sitno isečenim crvenim i belim lukom, kestenjem, sušenim paradajzom i listovima žalfije. Naspite pirinač i brusnice, promešajte i onda zalijte sa malo crnog vina. Posolite i pobiberite, pa pustite da se krčka oko 10 minuta, uz povremeno mešanje. Ovom smešom napunite oba dela bundeve, pa ih spojite po dužini. Premažite bundevu maslinovim uljem, pospite je solju i biberom. Umotajte je u dva sloja folije i pecite 2 sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C. Nakon što je ispečena, pustite je da se malo ohladi, i secite na kolutove.

Izvor: citymagazine.rs

Shopping Basket