AAH! Blog

Svinjski vrat sa salsom od grilovanog ananasa

Pravi hedonisti naravno vole I lepo da pojedu 🙂 Na blogu www.Porodicnegastronomije.com smo našli mnogo divnih recepata koje ćemo deliti sa vama, pa svi da uživamo 🙂 Za početak smo se odlučili za 

Sastojci (za 4 osobe):

4 šnicle svinjskog vrata bez koske

Za salsu od grilovanog ananasa:

150 g ananasa
1 crvena pečena paprika
1 supena kašika seckanog svežeg peršuna

Ananas isecite na komade debljine oko 1,5 cm i pecite na gril tiganju na umereno jakoj vatri, dok ne dobije one karakteristične šare od grilovanja. Ostavite ga da se kratko prohladi, pa iseckajte na sasvim male kocke i prebacite u činiju. Sitno iseckajte i pečenu papriku i dodajte je ananasu, zajedno sa peršunom. Sve dobro promešajte, sasvim malo posolite i pobiberite, a po ukusu možete dodati i malo kajenskog bibera ili ljute aleve paprike. Ostavite sa strane da se ukusi sjedine.

Za to vreme ispecite šnicle na dobro zagrejanom gril tiganju. Posolite ih i pobiberite, servirajte sa po kašikom salse i uz krompir pečen u rerni.

Procitajte ceo tekst na www.porodicnegastronomije.com

Shopping Basket