AAH! Blog

omlet

Španski omlet

Španski omlet je širom sveta poznato špansko nacionalno jelo. Kad spremaju jaja sa povrćem ali i krompirom, zovu ga španska tortilja.

 

omlet

 

Za ovo jelo, za dve osobe, potrebno je:

  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 230 gr mešanog seckanog povrća (tikvice, paprika, šargarepa, jedna pečurka),
  • 1 kašika seckanog peršuna,
  • malo morske soli,
  • malo bibera,
  • 3 jajeta i, posebno, jedno žumance,
  • 25 gr sira čedar (izrendanog).

Španski omlet sprema se ovako…

Ugrejte ulje u šerpi, dodajte povrće i mešajte nekoliko minuta. Na „tihoj vatri“ dinstajte uz povremeno mešanje, a kad povrće omeška dodajte peršun, so i biber.

Umutite jaja i žumance i začinite ih. U veći tiganj, na kašičici ugrejanog ulja, ravnomerno rasporedite dinstano povrće, pa prelijte jaja preko smeše od povrća i povremeno mešajte.

Pospite sve to izrendanim sirom pa stavite u zagrejanu rernu da porumeni. Presecite na pola, pa izručite na ugrejane tanjire. Služite španski omlet uz zelenu salatu.

Izvor: www.danubeogradu.rs

Shopping Basket