AAH! Blog

Snikers torta

Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može da zagori ako je kuvate duže vreme.
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 min. Izvaditi i ohladiti.
Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće.
Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi.
Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu.
Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.
Sastojci

Kora:
10 belanaca
300 g šećera
1 kašika brašna
300 g neslanog mlevenog kikirikija
Fil:
10 žumanaca
250 g šećera
250 g margarina
100 g crne čokolade
100 g bele čokolade
2 cokoladice sa kikirikijem
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Izvor: recepti.rs
Shopping Basket