AAH! Blog

Ruske lepinje savršenog ukusa punjene kačkavaljem

Ove lepinje su možete da služite uz ajvar, pršutu, jogurt…

Sastojci:

1 jaje
prstohvat soli
1 kašika ulja
200 ml kefira
300 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
200 g kačkavalja

Priprema:
Razbijte jaje, dodajte mu kefir, ulje, so i lepo promešajte. U posebnoj posudi pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa dodajte mešavinu s kefirom. Umesite meko testo koje se blago lepi za ruke. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Razvucite testo na debljinu oko 5 mm, pa svuda po njemu pospite rendani kačkavalj. Uvijte u rolat, pritisnite krajeve da kačkavalj ne ispada, pa isecite na kriške. Jednu po jednu rukama savite u kuglicu, pa oklagijom razvucite na debljinu oko 5 mm.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinjice na srednjoj temperaturi sa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju (oko 1 minut po strani). Vadite na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.

Izvor: stil.kurir.rs 

Shopping Basket