Evo predloga kako od krompira napraviti pravi gurmanski specijalitet. Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati.
Potrebno je:
- 3 veća krompira
- 200 gr roštiljske kobasice
- 100 gr suve slanine
- 200 gr mlevenog mesa
- 1 praziluk
- 1 crvena paprika
- so
- biber
- začin
- kašika kisele pavlake
- kašika majoneza
- malo senfa
- 2 čena belog luka
- rendanog kačkavalja
- ulje
Priprema:
Na malo ulja propržiti suvu slaninu seckanu i sečenu na krugove kobasicu, dodati mleveno meso i praziluk kao i zelenu papriku. Sve to dinstati dok tečnost ne ispari.
Zatim dodati so, biber, začin i čen belog luka.
Pavlaku, kačkavalj, majonez, senf i jedan čen belog luka dobro izmešati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno desetinu minuta da lakše možete da ga izdubite, a i kraće će se peći.
Puniti ga nadevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Staviti krompir u rernu na 200 stepeni C oko 40 minuta, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mešavine pavlake, majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lepo porumeni.
Ovako pečen krompir je pravi delikates.
Izvor i foto: Bakina kuhinja