Objasnjenja koje slede data su u grubo za svaki znak zodijaka. Mnogo vise ce se odnositi na osobe koje u datom znaku imaju polozaj svoje druge kuce u natalu ili je u drugom polju vladar odredjenog znaka koji boji nas odnos prema hrani.
Ovan – u svojoj silnoj potrebi za kretanjem, uglavnom jedu na brzinu, u hodu.Kioske sa hot dogovima I pljeskavicama izmislio je sigurno jedan Ovan. Przeno, peceno,’mesnato’ I mnogo ljuto je njihov prvi izbor. Rostilj obozavaju a od voca ili povrca privlacno im izgledaju samo crveni plodovi.
Bik – sa svojom zeljom da ugode najpre sebi u jednom prilicno sporom ritmu najvise vole kompletan ‘asambl’. Ako sve ne ide po ustaljenom redu – predjelo, supica, glavno jelo pa desert, kao da I nisu rucali. Hedonizam je njihovo drugo ime pa je svaki zalogaj potpuno uzivanje. Slanina je stalni favorit. U kulinarskim vestinama su neprevazidjeni.
Blizanci – gricnuce nesto ovde I nesto tamo. Od silne price oni I zaborave da li su jeli. Omiljena hrana im je pizza, jelo koje je sacinjeno od svega I svacega po malo. Uglavnom se ne opterecuju sa izborom hrane. Samo da je lagano, nesto sto ce im dati energiju za dalje akcije.Obozavaju da jedu dok citaju novine, u hodu na ulici, u prevozu.
Rak – ako nije u krugu porodice onda to I nije neki obrok. Obavezna je topla supica zbog osetljivog stomaka a omiljeni ambijent uvek je mamina kuhinja. Ipak ona zna najbolje da kuva.Ako imate srece da vas ugoscuje zenski pripadnik ovog znaka, pozelecete da se vezete za nju do kraja zivota.
Lav – otmeni restorani, fensi hrana – to je njihov fah. Oni tacno znaju sta je trenutno pravi hit u gastronomskom svetu. Da li su to artichoke sa medom ili skoljke St.Jack prelivene cokoladom nisu bas sigurni al ako I zazvuci dovoljno otmeno – to je njihov izbor. Zlatne kašike su njihov fetiš.
Devica – ako je makrobioticko, onda je najbolje. Puno zrnevlja, soje, zitarica, meso u tragovima, ako bas mora. Uglavnom , obrok je sastavljen od svega I svacega po malo. Ako vidite hiljadu I jedan tanjir I u svakom po neko zrnce, znajte da je za stolom jedna Devica.
Vaga – e ovde je najvazniji stil I elegancija. Lep pribor, stolnjak , tacno odgovarajuce case, salvete u tonu sa zavesama, tiha muzika. Ako je sve u harmonicnom feng shui rasporedu rucak moze da pocne. Uravnotezeni spoj razlicitih ukusa je glavna karakteristika njihove omiljene hrane. Ako do ulaska u brak nisu bile veste u kuhinjskim majstorijama, u braku sasvim sigurno pocinju time da se bave jer obozavaju da spremaju za druge.
Skorpija – krvavi biftek je pun pogodak. Mnogo mesa I jos vise zacina. Samo da je krvavo, ljuto, kiselo do krajnjih granica. Kroz hranu I spremanje hrane zavodi. Cesto prosto ne mogu da odole a da ne ćapnu nesto I iz vaseg tanjira. Ovo su osobe koje ne vole da bacaju hranu pa ih ta navika vrlo cesto dovede u stanje trovanja.
Strelac – ako na stolu ima hrane za 150 ljudi cak I kada ce rucati samo dvoje – obrok moze da pocne. Obilje svega je kljucni factor. Vise ce nadgledati da li kome sta jos treba za stolom nego sto ce sami uzivati u hrani. Vole velike tanjire I skloni su da sipaju mnogo vise nego sto ce pojesti.
Jarac – ako je odstajalo I ohladjeno , tim bolje. Ma koliko se trudili da im sve pripremite da bude sveze I toplo, dok se on odluci da pridje stolu, odavno je sve u stanju duboke ohladjenosti. Kiseli kupus je favorit broj 1 I uopste jela koja dugo stoje ili se dugo kuvaju. Vole seljacku hranu kao sto je recimo popara, kacamak I slicno.
Vodolija – u stalnoj potrazi za necim novim I gotovo sokantnim ukusima , novim nacinima pripreme starih jela ili potpuno novih jela I cudnih kombinacija. Kod njih I przena jaja nisu uvek ista. Pripadnici ovog znaka vole da kuvaju za svoje prijatelje.