AAH! Blog

Pivo kao marinada za sve vrste mesa

 Pivo nikada nije bilo samo pivo. Pored toga što je odličan napitak, pivo se može iskoristiti i u mnoge druge svrhe.

   Bilo da se radi o ojačavanju korena kose ili da se koristi u kulinarstvu, pivo je višestruko primenjivo i u svakoj prilici unosi dobro raspoloženje i radost. Brojna istraživanja pokazuju i zdravstvene beneficije piva – za krvni pritisak i osteoporozu. Pivo može poslužiti kao odlična marinada za sve vrste mesa koja će pojačati njegov ukus i podariti mu sjajnu i hrskavu površinu. Marinada od piva neće u tolikoj meri prevladati ukusom mesa kao što to čine vinske marinade. Potrebno je samo napraviti nekoliko rupa na površini mesa kako bi pivo ušlo u unutrašnjost.

   Mnogi ne znaju da se od piva može napraviti ukusan umak, koji  odlično ide uz pečeno meso. Koristite razne začine, luk, peršun, maslinovo ulje i pivo kako biste napravili odličan preliv za meso s roštilja ili jednostavno u umak od pečenja pri kraju dodajte malo piva. Kada je reč o mesu s roštilja, pre roštiljanja prelijte svoje meso s nekoliko kapi piva i ono će dobiti na ukusu. Pivo takođe  možete staviti i u smesu za pohovanje koja će biti izdašnija i ukusnija.

Shopping Basket