ČUVENI BEOGRADSKI LOKAL MAJSTOR I MARGARITA UŠAO JE U PRVIH 50 U AUTORITATIVNOM IZBORU 50 TOP PIZZA, ODRŽANOM POD POKROVITELJSTVOM S.PELLEGRINO VODE
Beogradska picerija Majstor i Margarita proglašena je za jednu od najboljih u Evropi i za najbolju u Srbiji! U autoritativnom izboru 50 Top Pizza, pod pokroviteljstvom brendova S.Pellegrino i Acqua Panna, poznati beogradski lokal osvojio je 45. mesto, u ogromnoj konkurenciji lokala širom kontinenta u kojima se prave autentične italijanske pice. Izbor, održan po treći put, odnosi se isključivo na picerije izvan Italije: restorani na Apeninskom poluostrvu predmet su posebne selekcije.
Obrazloženje priznanja za beogradsku piceriju veoma je laskavo i prenosimo ga u celosti:- Maestro je pica šef koji je išao u Napulj da uči umetnost pravljenja pice, i rezultat je vrlo savremena pica sa vazdušastom koricom. Ovakve pice retko se nalaze van regije Kampanje, a Margarita je pica koja, očigledno, ima najslavnije korene. Naslov Bulgakovljevog velikog romana postao je ime lepog pica bara nedaleko od ušća Dunava, u blizini centra Beograda. Pored Margarite, tu su i hladna predjela, kao i nešto što veoma podseća na panuozzo sendvič iz Granjana. Nameštaj je drven, jednostavan, pica peć je vidljiva svim gostima, usluga je izvrsna, a lista vina i piva omogućava odlično uparivanje – navodi se na sajtu 50 Top Pizza.Vlasnici picerije pohvalili su se na fejsbuku svojim ogromnim uspehom:- Velika nam je čast da vas obavestimo da smo proglašeni najboljom picerijom u Srbiji, kao i da smo se našli u top 50 najboljih picerija u Evropi – naveli su u poznatom lokalu u Balkanskoj ulici u Beogradu.Kako prenose svetski mediji, inspektori rade po istim strogim principima koji važe i za izbore World’s 50 Best Restaurants i World’s 50 Best Bars. Razlika je u tome što se umesto zvezdica dodeljuju pica peći, i to od jedne do pet. Kriterijumi su vrlo puritanski. Pice moraju biti napravljene po tradicionalnom receptu, i uz korišćenje savršenih sastojaka iz lokalne proizvodnje, po mogućnosti zaštićenog porekla.Za najbolju piceriju izvan Italije proglašena je 50 Kalo by Ciro Salvo, legendarni restoran u Londonu u kome se pravi 25 izvrsnih pica pravljenih od dugo dizanog testa, i koje se jedu uz vina koja dolaze isključivo iz italijanske regije Kampanja.
Izvor: www.vinoifino.rs