Španski Heston Blumental, Pako Ronsero je šef koji je želeo gostima da omogući originalan i živopisan doživljaj hrane zbog koje se menja i izgled sobe.
‘Sublimotion’, restoran u kome večera košta 1.560 evra po osobi, nalazi se na Ibici.
Drži ga zvezda kulinarstva, Španac Pako Ronsero, koga nazivaju i španskim Hestonom Blumentalom. Ovo je njegov najnoviji restoran.
Neverovatnu cenu objašnjava gotovo pozorišno iskustvo, cena samog uređenja, kvaliteta hrane i 27 članova osoblja, piše novinar Dejli mejla koji ga je posetio među prvima.
Hrana je fantastična, dodaje, a u ovom restoranu može jesti samo 12 ljudi istovremeno.
‘Sublimotion’ će uz doživljaj hrane i prostora pobuditi sva čula i odvesti vas na drugi svet.
Večera se sastoji od 20 delova jela, a u jednom trenutku zatamnjeno staklo postalo je prozirno i gosti su mogli da vide 27 članova osoblja kako ubrzano rade kako bi poslužili jela u dvoiposatnom performansu.
Nakon toga, prostorija se zamračila, a njih su odveli u drugu sobu koja je bila potpuno drugačije uređena/osvetljena, a konobarice su bile obučene u skladu s tematikom sobe. Upravo to je ideja samo šefa, da kompletna okolina bude u skladu s onim što jedete, od izgleda stola, zidova pa sve do konobara.