Zbog čega jedobra crna čokolada?
Crne čokolade su kvalitetne jer sadrže mali procenat šećera, veliki kakaa,dosta minerala, lako je svarljiva i sadrži sastojke koji utiču na smanjenjestresa i vraćaju energiju organizmu. Ukus se postiže odabirom posebne vrstekakaoa. Najkvalitetnija ali i najskuplja je ona čokolada, koja sadrži 70% iviše kakao mase.
Sve što za srce može da učini crno vino, može i čokolada. Samo 25gr dnevnočokolade dovoljno je da bi krv normalno funkcionisala. Pozitivna posledicagrickanja čokolade je povećan kapacitet memorije, a nervne ćelije bolje rade.
AAH! preporučuje Premier crne čokolade. Osnovni dodaci čokoladi koje proizvodimo kao draže proizvodi, su plodovikoštunjavog voća: pečeni lešnik i badem, kao i kandirano i sušeno voćepomorandža, brusnica, grožđe…
U ponudi Art Ival ‘Galerjama čokolade’ možete poredgore navedenih čokolada i dražea, naći ‘Lomljene’ čokolade i to tri vrste:crne, mlečne i bele, izlivene u velike ploče od 1.5kg sa dodacima raznogkoštunjavog i suvog voća, koje vam prodavačice mogu izlomiti na količinu povašoj želji.