AAH! Blog

Lazanje

Sastojci:

Količina:

• mleveno junece meso

500 grama

• glavica crnog luka

Jedna

• cen belog luka

Jedan

• kasicice mesavine zacina

Dve

• kasike pirea od paradajza

Dve

• jogurtske solje vode

Dve

• mleka

500 ml

• velike kasike brasna

Dve

• maslaca

50 gr

• kasicica mesavine zacina

Jedna

• seckanog persuna

Malo

• pakovanje kora za lazanje

Jedno

Uputstvo za pripremu:

  • Na malo ulja prodinstati luk i meso, kada je meso gotovo dodati zacine i dve solje vode. Kada voda provri ugasiti sporet i dodati dve kasike paradajz pirea. Dobro promesati.
  • U serpu staviti 50 gr maslaca da se istopi, zatim dodati mleko i cekati da se ugreje, a zatim dodati dve kasike brasna prethodno umucene u malo hladnog mleka (kako se ne bi stvarale grudvice). Dobro mesati dok se ne zgusne. Na kraju dodati zacine i persun.
  • Lazanje pripremiti po uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima ne pise, mada bi i njih bilo pozeljno prethodno skuvati jer ce biti ukusnije.
  • U maloj tepsiji za lazanje 20×30 redjati lazanje, besamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako redjati dok se ne utrosi materijal. Poslednju koru preliti samo besamelom. Ostaviti preko noci u frizideru kako bi kore upile besamel sos (tada su mnoooogo socnije). Peci oko 30 minuta sa folijom preko na 250 stepeni, posle skinuti foliju i peci jos 20ak minuta na 200 stepeni. Kada su gotove iskljuciti rernu, na lazanje staviti narendan sir i vratiti jos 5 minuta u rernu, odnosno dok se ne istopi sir. Izvaditi lazanje i ostaviti oko 5-10 minuta da odstoje na sobnoj temperaturi, ne seci odmah.     
Shopping Basket