Sastojci: |
Količina: |
• mleveno junece meso |
500 grama |
• glavica crnog luka |
Jedna |
• cen belog luka |
Jedan |
• kasicice mesavine zacina |
Dve |
• kasike pirea od paradajza |
Dve |
• jogurtske solje vode |
Dve |
• mleka |
500 ml |
• velike kasike brasna |
Dve |
• maslaca |
50 gr |
• kasicica mesavine zacina |
Jedna |
• seckanog persuna |
Malo |
• pakovanje kora za lazanje |
Jedno |
Uputstvo za pripremu:
- Na malo ulja prodinstati luk i meso, kada je meso gotovo dodati zacine i dve solje vode. Kada voda provri ugasiti sporet i dodati dve kasike paradajz pirea. Dobro promesati.
- U serpu staviti 50 gr maslaca da se istopi, zatim dodati mleko i cekati da se ugreje, a zatim dodati dve kasike brasna prethodno umucene u malo hladnog mleka (kako se ne bi stvarale grudvice). Dobro mesati dok se ne zgusne. Na kraju dodati zacine i persun.
- Lazanje pripremiti po uputstvu sa kesice, neke je potrebno prethodno skuvati, dok na nekima ne pise, mada bi i njih bilo pozeljno prethodno skuvati jer ce biti ukusnije.
- U maloj tepsiji za lazanje 20×30 redjati lazanje, besamel, fil od mesa i malo rendanog sira. Tako redjati dok se ne utrosi materijal. Poslednju koru preliti samo besamelom. Ostaviti preko noci u frizideru kako bi kore upile besamel sos (tada su mnoooogo socnije). Peci oko 30 minuta sa folijom preko na 250 stepeni, posle skinuti foliju i peci jos 20ak minuta na 200 stepeni. Kada su gotove iskljuciti rernu, na lazanje staviti narendan sir i vratiti jos 5 minuta u rernu, odnosno dok se ne istopi sir. Izvaditi lazanje i ostaviti oko 5-10 minuta da odstoje na sobnoj temperaturi, ne seci odmah.
Izvor: zena.blic.rs