U slučaju da niste znali, zlatoje jedini metal koji sme da se jede. Moja je prva pomisao kadasam čula za čokoladu sa listićima24-tvorokaratnog zlata bila da zlato mora da ima neke prednosti za koje nismoznali. Činjenica je da nema i da se u pravljenju čokolada koristi isključivo uestetske svrhe. Morate priznati da kombinacija najtamnije čokolade i zlatadeluje vrlo luksuzno. Idejnitvorac ove kombinacije, vlasnik firme DeLafee, SebastijanŽarenet rekao je: ‘oba materijala su tako čudesno grešna i znao sam da će sesavršeno uklopiti.’
Ova kompanija inače čokoladu sa zlatom pravi uobliku pralina kojesu sačinjene od najfinijih kakao zrna, šećera, kokosovogulja, kakao butera, mlekau prahu i vanile,a preko prelivene tankim slojem zlata.Uglavnom dolaze u pakovanju od po dve i njihova cena je oko 22 evra, što namgovori da oko pola kilograma ove fine čokolade koštaoko 430 evra (!).Ukoliko nekada budete u prilici da probate ovu čokoladu, nemojte je propustiti.Jedino tako ćete saznati da li zlato i čokolada zaista zajedno dajuneprevaziđen ukus ili je njihova vrednost ipak veća estetski.
Uživajte!