Kada zakoračite u carstvo „Malog princa”, čuvene beogradske poslastičarnice, počinju slatke muke – koji primamljivi kolač odabrati? Mi smo izdvojili neke neodoljive zimske poslastice, a majstori slatkog zanata iz Malog Princa otkrili su nam njihove recepture, koje vam predstaljamo:
Sastojci:
9 jaja
150 gr šećera
250 gr putera
350 gr čokolade
9 kašika brašna
Postupak:
Penasto umutiti šećer i žumanca. Otopiti 200 gr putera i 250 gr čokolade, pomešati sa umućenim žumancima i šećerom, dodati brašno i čvrst sneg od belanaca. Namazati pleh puterom i posuti brašnom. Zagrejati rernu na 1700C i peći kolač 15-ak minuta. Otopiti preostalu čokoladu i puter i preliti preko toplog kolača. Iseći na kocke i služiti sa sosom od višanja.
Sos od višanja
Pakovanje smrznutih višanja
2-3 kašike šećera
cimet po ukusu
2 kašike gustina
Višnje, šećer, cimet i 1 dl vode staviti na vatru, i kuvati dok ne provri. Dodati gustin pomešan sa malo vode. Vratiti na vatru da baci jedan ključ. Voditi računa da ne bude previse gusto.
Po želji, kolač servirati sa umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
Više pročitajte na: www.detinjarije.com