Beograd,26. novembar 2013.- U hotelu Square Nine svečano je predstavljena nova poslovnasaradnja kompanija Barry Callebaut i Silbo i najavljen početak tradicionalnihdana čokolade u hotelu od četvrtka 28.11.2013.
Ovom prilikom predstavljen je veliki izbor poslastica koje supripremaličuveni belgijski majstor za čokoladne delikatese i skulpture – MarkPake (Marc Pauquet) i šef poslastičarnice hotela Square Nine – Krsto Radović.
Svi prisutni suimali jedinstvenu priliku daprobaju Callebautčokoladu kroz posebno pripremljene deserte, u čokoladnoj fontani i predivnimpralinama. Ono što je prisutne možda najviše iznenadilo bilo je predstavljanjejedinstvene kombinacije piva i čokolade, kao svojevrsne poslastice. U pitanjuje kombinacija posebnog Kabinetovog Stout piva, napravljenog po Belgijskojrecepturi, u kombinaciji sa najfinijom Callebaut čokoladom.
Marcin Niedzielski, Callebaut-ov direktor prodaje za Jugo-istočnuEvropu i Goran Tadić, izvršni direktor kompanije Silbo najavili su da ovasaradnja predstavlja važan korak u podizanju kvaliteta ponude u Horeca sektoruuSrbiji. Najavili sui da će 27.11 u prostorijama hotela Square Nine, zajedničkimsnagama i uz podršku hotela Square Nine,održati i posebnu prezentaciju zaprofesionalce iz oblasti pripremanja čokolade, koji će imati priliku daposmatraju Marka Pakea dok radi i čuju njegove dragocene savete.
Hotel Square Nineovom prilikom najavio je tradicinonalne Danečokolade, od 28.11. – 8.12. 2013. godine u restoranu The Square, u sklopuhotela, tokom kojih će za sve sugrađane i posetioce biti dostupne inovativnekreacije od najfinijih Callebaut čokolada.