Interesantno je da vam za pripremu ovog čokoladnog sladoleda nisu potrebna jaja.
Sastojci:
150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
3 kašike nezaslađenog kakaa (24 g)
1 šolja slatke pavlake (240 ml)
Priprema:
Najpre pomešajte kondenzovano mleko i kakao, umutite i ostavite sa strane.
Zatim mikserom dobro umutite slatku pavlaku, pa sastavite obe smese i ručno ih dobro pomešajte.
Prebacite u posudu prikladnu za zamrzavanje, zatvorite poklopcem ili kuhinjskom folijom i odložite u zamrzivač na šest sati ili preko noći.
Ako ne možete da nabavite kondenzovano mleko, možete ga sami pripremiti, evo kako.
Uzmite litar običnog mleka, sipajte ga u šerpu i kuvajte na umerenoj vatri dok se količina ne smanji na polovinu.
Pri tome morate mešati kako ne bi zagorelo i povremeno skidati penu.
Na kraju dodajte jednu kesicu burbon vanilin šećera, 1/2 kašičice ekstrakta vanile i 150g šećera.
Izvor: www.telegraf.rs