AAH! Blog

Bakin recept za čokoladna srca

Čokolada je mnogima jedna od najomiljenijih poslastica. Uz malo truda napravite ovaj slatkiš koji će vas oduševiti ukusom i uživanje u malim slatkim zalogajima može da počne.

Potrebno je:

  • 150 gr mlevenih oraha
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 100 gr suvog grožđa
  • 100 gr šećera u prahu
  • 200 gr margarina
  • 50 gr rendane čokolade
  • 100 gr čokolade

Priprema: 

1. U vangli izmutiti margarin i šećer u prahu, pa dodati orahe, keks, suvo grožđe i rendanu čokoladu, sve dobro izjednačiti. 

2. Na list pek-papira posuti mleveni šećer i istresti smesu, pokriti još jednom pek papirom i oklagijom izvaljati debljine oko 1/2 cm, pa vaditi modlicom srca i stavljati na pek-papir. 

Ostaviti u frižideru 30 minuta da se stegnu. Rastopiti čokoladu pa svako srce preliti čokoladom i ostaviti da se čokolada stegne. 

Izvor i foto: Bakina kuhinja

Shopping Basket