Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, unaprediće iskustvo obedovanja na letu današnjim uvođenjem novog menija.
Meni, koji je osmislio Zoran Mišković, glavni kuvar Er Srbija keteringa, sadrži izbor novih predjela, glavnih jela i deserta koji su inspirisani modernom internacionalnom kuhinjom.
U selekciji obroka naročito se ističu glavna jela kao što su jagnjeći kotleti sa koricom od pistaća servirani sa grilovanim povrćem, pačetina sa sosom od šumskog voća servirana sa korenastim povrćem prelivenim bagremovim medom, i novi deserti kao što je čokoladni kolač ili voćne tartalete. Ovi novi a-la-kart obroci mogu da se naruče u biznis klasi na letu do i iz Njujorka.
Gosti u ekonomskoj klasi mogu takođe da očekuju unapređen izbor obroka, kao što su goveđi gulaš sa krompir pireom i sotiranom šargarepom i slatki kolač od griza sa prelivom od malina. Ova jela priprema stručni tim kuvara u Er Srbija keteringu koristeći sastojke visokog kvaliteta koji se nabavljaju od domaćih proizvođača iz Srbije.
Upotpunjujući meni na letu, Er Srbija gostima nudi širok izbor pića koji uključuje srpska vina koja je izabrao tim Er Srbije uz konsultacije sa Udruženjem somelijera Srbije. Gosti takođe mogu da izaberu neku od pet vrsta voćnih rakija koje ekskluzivno obezbeđuje Rakia Bar – od šljive, dunje, kajsije, kruške, kao i medovaču.
U ponudi vina na letovima Er Srbije je i nagrađivani ‘Cabernet Sauvignon Réserve’ iz vinarije Radovanović, premijum suvo crveno vino koje je 2015. godine osvojilo zlatnu medalju u Italiji, na takmičenju za najbolje vino ‘Emozioni dal Mondo’, kao i međunarodno priznato belo vino ‘Trijumf Selection’ vinarije Aleksandrović, sa kojim su osvojili srebrnu medalju na prošlogodišnjem takmičenju ‘Decanter World Wine Awards’ u Londonu.
Izvor: hrana-pice-price.com